Rickard Långh ny VD på HP Welding

Rickard Långh ny VD på HP Welding

Rickard Långh är ny VD på Instalcobolaget HP Welding Sweden AB. Han efterträder tidigare VD Jerker Sjöström som varit VD i HP Welding i tio år.

Rickard har en lång erfarenhet inom besiktning-, inspektion- och provningsbranschen. Nu senast kommer han från en roll som chef för Kiwas kontor i Sundsvall och Östersund.

- Jag har i tidigare roll haft HP Welding som kund och har genom detta kunnat följa företagets imponerande resa till där vi är idag. Att nu ”byta sida” och gå från inspektionssidan till tillverkarsidan känns väldigt kul, på detta sätt är det en ny bransch men samma värld, säger Rickard.

- Jag känner stolthet att ta vid efter det Jerker Sjöström byggt upp som VD, att vara med och leda och utveckla detta företag med den kompetens och unika expertis som HP Welding tillför branschen.

Tidigare VD Jerker Sjöström kommer att vara kvar i företag som rådgivare till Rickard och arbeta med kundrelationer och affärsutveckling.

- Det känns fantastiskt roligt att Rickard tände på idén att ta över min VD-post. Han är en entusiastisk person i rätt ålder med mycket energi och fräscht tänk. En start till föryngring som krävs i företaget för en bra framtida utveckling, kommenterar Jerker Sjöström.

HP Welding i Sundsvall utför tillverkning och underhåll av processutrustning för industrin samt konstruktion, tillverkning, svetsning och montage av pannor, högtrycksrörledningar och stålkonstruktioner. HP Weldings större kunder finns idag inom pappers- och massaindustri, gruvindustri samt kraft och värmeproduktion.